Pályázat 2020/2

A projekt címe: „Palóc Roham, több mint sport”

A kedvezményezett neve: Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020- 00554

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület (RPTE) Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztálya a projekt keretében beszerzett eszközökkel olyan hagyományteremtő városrészi rendezvényeket valósított meg, mely az akadályfutás népszerűsítésén túl jótékonysági célokat szolgált és összefogásra ösztönözte a város lakosságát.

Elsődleges cél olyan eszközök beszerzése volt, mely egyrészt különböző funkciókra is használhatók, másrészt különböző generációk számára is használhatóvá tehető, és amelyek megteremtik a tárgyi feltételeit az újszerű, összefogásra ösztönző programok megvalósításának.  A projekt ideje alatt 8 projekteseményt szerveztünk a beszerzett eszközökkel.

A projekt célja a sportközösség kialakításán keresztül a különböző kihívással szembesülő társadalmi csoportok bevonása és megsegítése, az innovatív sport és mentális egészségfejlesztési szolgáltatások körének bővítése volt. A Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztály tevékenysége a település és városrészek közösségfejlesztésére, értékteremtő szabadidő eltöltésének szervezésére, szabadtéri programokkal való ellátására irányul. A Szakosztálynak nem rejtett célja, hogy a városban élő fiatalokat olyan szórakozási és kikapcsolódási formával ismertesse meg, mely csökkentheti a városi passzivitást, távolabbi eredményeként megakadályozhatja a fiatalok elvándorlását.

 

A projekt befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt összköltsége: 9 992 983 Ft

Támogatás mértéke:100%© 2023 Paloc Roham. All Rights Reserved.