Rólunk

Palóc Roham - Céljaink, terveink, hitvallásunk: 

 

A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának célja minél több sportrendezvény megszervezése, lebonyolítása jótékony céllal, a sport és főként az akadályfutás megszerettetése. Emellett a sporttal való nevelésre és egészségmegőrzésre, a prevenció fontosságára hívjuk fel eseményeinken keresztül a figyelmet. 

A salgótarjáni akadályfutók szerelmeseiből összeállt önkéntes csapat szervezésében megvalósuló jótékonysági akadályfutó versenyek célja a sport társadalmi fontosságának képviselete, specifikusan az akadályfutás megismertetése széles társadalmi rétegekkel, az akadályfutás, mint sport közösségi erejének, jótékony hatásának bemutatása.

A közösségi élet fejlesztésére irányuló, társadalmi aktivitáson alapuló kezdeményezések mentén formálódó megmérettetések élményekben gazdag programokkal mutatják meg a szabadidő hasznos eltöltésének formáit valamennyi korosztály számára, legyen szó gyerekről, fiatalról, idősről, amatőrről vagy profiról. 

Emellett az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés támogatása, a betegség megelőzés is kiemelt célja a versenyeknek a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása, a segítségnyújtás és a karitatív tevékenység mellett.

Gyönyörű helyszínen, a salgótarjáni hegyek és várak ölelésében tudjuk bemutatni és megszerettetni a sport egyik új kihívását!

Törekszünk arra, hogy igazi közösség alakuljon ki a résztvevőkből, hiszen a versenyen egymást is kell motiválni. Lesz aki egyedül érkezik, lesz aki csapattal, de a pályán senkit sem hagyunk cserben, nem gátolunk az előrejutásban, bárkinek segítünk, aki bajba kerül, hisz nincsen nagyobb erő a közösség erejénél. 

Ennek érdekében egyéni és csapatversenyben, gyermekversenyben és a versenyközpontban egyéb programokban is gondolkozunk. 

Hitvallásunk, hogy ki kell vinni az embereket a természetbe, a figyelem középpontjába kerül a környezettudatos nevelés, a természet értékeinek megbecsülése és megóvása.

Bízunk benne, hogy minden versenyzőnk büszke lesz önmagára és arra amit elért!

 

Palóc Roham Alapítva: 2018. 

Tagok: 

Kasza Henriette 
Bartkó Krisztina 
Zsíros Ágnes 
Bulyovszky Veronika 

Bakos Norbert 
Ádám Bálint
Zsíros István 
Germán László 
Tamási Gábor
Papik Roland 
Somoskői Tamás 
Nagy Tamás 
Markovics György 

Támogatónk 2021: 

 

 © 2023 Paloc Roham. All Rights Reserved.