SalGO Jótékonysági Kerekesszékes Akadályverseny 2019

 

 

 

Eseményünk mellett Magyarországon először megrendezésre kerül az első:

SalGO Charity Wheelchair Race 2019

SalGO Jótékonysági Kerekesszékes Akadályverseny

Felkeresésünket örömmel fogadta Kanyó Zsolt, volt Paralimpikon, aki vállalta az ország első Kerekesszékes Akadályversenyének leszervezését, mint testvér versenye a SalGO Charity Race-nek.
Kihívásból így nem lesz hiány idén sem.
Helyszín Salgótarján
Fesztivál terület: Tó Strand – üres Nagy medence
Időpont 2019.09.14. szombat 09:00-16:00 előzetes tervek alapján
Tervezett maximális versenyzői résztvevői létszám kb. 30 versenyző (+ kísérők, szülők, érdeklődők)
Nevezési díj: 6000 Ft/ fő
Zöld:
Egy rövid, a kerekesszék megismerésére alapuló és az alapvető mozdulatok elsajátítására szolgáló pályával készülnek a szervezők. Néhány kis és könnyen vehető akadállyal (szlalom, küszöb méretű akadályokon való átjutás, forgás, pici kétkerekezés), amelynek nagy sikere van az iskolákban a gyerekek körében. A futóversenyen induló felnőtt és ép sportolók, esetleg a kilátogató érdeklődők is ezen a pályán kezdhetik a bemelegítést, amennyiben a másik két pályán is indulni szeretnének.
Versenypálya tervek:
Fehér pálya: Minimális erőnlétet és egyensúlyérzéket igényel. Az akadályok a minden napi kerekesszékes életből lesznek fel állítva (útszéli padkán egy lépcsőn való fel és lejutás, murvás és kavicsos talaj, magasabb rámpán való feltekerés.
Piros pálya: A fehér pálya nehezebb kivitelezése időre. Több és magasabb akadályok, mélyebb murvás talajon. Itt már a tényleges verseny zajlik a helyezésért, amit éremmel jutalmazunk.

 © 2022 Paloc Roham. All Rights Reserved.